Kako ti lahko pomagamo?

Živijo! Želimo ti doborošlico v našem Središču za pomoč uporabnikom.
Prosimo, vnesi temo ali ime funkcije o kateri imaš vprašanje.

Potrditev profila

  1. Kako prejmem status "Potrjen uporabnik"?

    Status "Potrjen uporabnik" pomaga ostalim uporabnikom dokazati, da si resnična oseba, kar pripomore k lažjemu sklepanju prijateljstev.

    Če želiš prejeti status potrjenega uporabnika, je vse kar moraš narediti, da na svoji profilni strani obiščeš razdelek "Potrditve" in nato boš lahko svoj profil potrdil(a) s svojo fotografijo.

    Ti je bil ta odgovor v pomoč? Da - Ne
  2. Kakšen je postopek potrditve s fotografijo?

    Če želiš svoj profil potrditi s fotografijo, sledi tem navodilom:

    • Pojdi v svoj profil.
    • Klikni na ikono fotografije v razdelku "Potrditve".
    • V pojavnem oknu klikni "Posnami fotografijo" in dovoli dostop do svoje kamere.
    • Posnami fotografije enake poze kot je prikazana v primeru.
    • Če ti je fotografija všeč, klikni "Pošlji" oz. klikni "Posnami ponovno", če želiš ponovno posneti fotografijo.

    Prepričaj se, da je tvoj obraz na fotografiji jasno viden. Ne skrbi, ta fotografija ne bo prikazana na tvojem profilu in obiskovalci tvojega profila je ne bodo videli.

    Če imaš težave z uporabo brskalnika Safari, uporabi drug brskalnik, npr. Firefox ali Google Chrome.

    Ti je bil ta odgovor v pomoč? Da - Ne
  3. Zakaj je moja fotografija za potrditev zavrnjena?
    Tvoja fotografija za potrditev je lahko zavrnjena iz številnih razlogov:
    • Tvoj obraz ni jasno viden.
    • Na fotografiji ni vidna kretnja v celoti.
    • Fotografija je pretemna, presvetla ali nejasna.
    • Kretnja na fotografiji se ne ujema s kretnjo iz primera.
    Prosimo, piši naši Ekipi za pomoč uporabnikov, če ne moreš dokončati postopka potrditve s fotografijo in se nobena zgoraj navedena težava ne nanaša nate.
    Ti je bil ta odgovor v pomoč? Da - Ne
  4. Nimam spletne kamere, da bi potrdil(a) svoj profil. Kaj naj storim?
    Brez skrbi! Če nimaš spletne kamere, uporabi kamero na svojem telefonu in sicer tako, da se v svoj profil prijaviš na svojem mobilnem telefonu. Če na svojem telefonu nimaš kamere, uporabi kamero prijatelja ali postopek potrditve dokončaj v baru z internetno povezavo.
    Ti je bil ta odgovor v pomoč? Da - Ne
  5. Zakaj moram ob prijavi potrditi nekatere svoje podatke?

    Varnost naših uporabnikom nam je zelo pomembna in zato te lahko prosimo, da potrdiš nekatere svoje podatke. Ne skrbi, prosili te bomo samo za potrditev podatkov, ki si jih v preteklosti že dodal(a).

    • Če te pokličemo, vnesi številko v polje na svojem zaslonu; preprosto vnesi zadnje štiri števke telefonske številke iz katere te kličemo.
    • Če te prosimo za potrditev e-poštnega naslova ali telefonske številke, ju prosimo potrdi. Ni potrebno, da imaš dostop do svojega e-poštnega naslova ali telefonske številke, moraš ju samo vnesti.
    • Če prosimo za tvoje geslo, vendar se ga ne spomniš, klikni na gumb "Pozabljeno geslo" in sledi navodilom, ki ti jih pošljemo v tvoj predal elektronske pošte.

    Če imaš težave pri potrditvi svojih podatkov, piši naši Ekipi za pomoč uporabnikom, ki ti bo z veseljem pomagala.

    Ti je bil ta odgovor v pomoč? Da - Ne
  6. Zakaj prejmem sporočilo "Neveljavna telefonska številka", ko skušam profil potrditi s svojim telefonom?
    Najprej se prepričaj, da vneseš pravilno telefonsko številko in kodo države. Če še vedno ne moreš potrditi svoje telefonske številke, piši naši Ekipi za pomoč uporabnikom, ki ti bo pomagala pri rešitvi težave.
    Ti je bil ta odgovor v pomoč? Da - Ne
  7. Kaj pomeni modra ali bela kljukica zraven uporabniškega imena?
    Modra kljukica na belem ozadju označuje, da je oseba potrdila svoj profil z vsaj dvema načinoma potrditve. Če ima uporabnik belo kljukico na modrem ozadju zraven svojega imena, je ta uporabnik potrdil svoj profil s fotografijo in vsaj eno drugo možnostjo potrditve.
    Ti je bil ta odgovor v pomoč? Da - Ne
  8. Zakaj moram dodati račun za družabno omrežje, ko se skušam prijaviti?
    Ne skrbi! Če moraš na svoj profil ponovno dodati račun za družabno omrežje, se želimo prepričati, da si resnični lastnik profila. Vse kar moraš narediti je, da svoj profil ponovno potrdiš na isti način kot v preteklosti. Če imaš pri tem težave, piši Ekipi za pomoč uporabnikov in pomagali ti bomo.
    Ti je bil ta odgovor v pomoč? Da - Ne