С какво можем да сме полезни?

Здравейте! Заповядайте в нашата страница за помощ!
Моля, въведете името на услугата, за която имате въпрос.

Потвърждение на профила

  1. Как да потвърдя профила си?

    Като потвърдите профила си, ще можете по-лесно да контактувате с нови приятели, тъй като потребителите ще знаят, че профилът ви е истински.

    За да потвърдите профила си, трябва да отидете в зона "Потвърждения" в профилната си страница и ще можете да потвърдите профила си с ваша снимка.

    Полезна ли беше информацията? Да - Не
  2. Как се осъществява потвърждението чрез снимка?

    За да потвърдите профила си със снимка, следвайте инструкциите:

    • Отидете в профила си.
    • Кликнете върху иконката "фотоапарат" в раздела "Потвърждения"
    • В изскачащия прозорец кликнете върху "Снимай" и предоставете достъп до вашата камера.
    • Направете същия жест като този на примерната снимка и се снимайте.
    • Кликнете върху "Изпрати", ако смятате, че примерният жест е точно наподобен и върху "Снимай отново", ако искате да опитате пак.

    Уверете се, че лицето ви се вижда ясно, когато се снимате, и не се тревожете, тази снимка няма да се покаже във вашия профил и няма да е видима от посетителите.

    Ако имате проблеми с браузъра на Safari, моля, използвайте друг браузър, като например Firefox или Google Chrome.

    Полезна ли беше информацията? Да - Не
  3. Защо ми отказвате снимката за потвърждение на профила?
    Ако снимката ви бива отказана, това може да се дължи на следните причини:
    • Лицето ви не се вижда ясно.
    • Не е изобразен целият жест, който ви е бил показан на примерната снимка.
    • Снимката е твърде тъмна, твърде светла, или размазана.
    • Жестът, който сте напраеили, не съвпада с показания на примерната снимка.
    Моля, свържете се с нашия "Отдел за обслужване на клиенти", ако не можете да преминете през потвърждение със снимка и всички горни условия не са приложими.
    Полезна ли беше информацията? Да - Не
  4. Нямам уебкамера и не мога да потвърдя профила си със снимка. Какво да правя?
    Не се тревожете! Ако нямате уебкамера, използвайте камерата на телефона си, когато влизате в сайта/приложението от мобилен телефон. Ако нямате камера на телефона си, помолете приятел да ви заеме неговото устройство или използвайте интернет кафе, за да завършите процедурата по регистрация.
    Полезна ли беше информацията? Да - Не
  5. Защо трябва да потвърждавам информация за себе си, когато влизам в сайта/приложението?

    Сигурността на нашите потребители е от първостепенна важност за нас и затова може да поискаме да потвърдите някои от своите данни. Няма нужда да се тревожите - това са единствено и само данни, които сте ни предоставяли в миналото.

    • Ако потвърждението се осъществява чрез телефонно обаждане, ще трябва да въведете номер в празните полета на екрана - въведете последните 4 цифри на номера, от който ви се обаждаме.
    • Ако искаме да потвърдите имейл адрес или телефон, няма нужда да имате достъп до тях, тъй като трябва само да ги въведете.
    • Ако искаме да въведете паролата си, а не си я спомняте, кликнете върху бутона "Забравена парола" и следвайте инструкциите, изпратени на имейла ви.

    Ако срещате трудности да потвърдите данните си, свържете се с нашия "Отдел за обслужване на клиенти"

    .
    Полезна ли беше информацията? Да - Не
  6. Защо получавам съобщение "Невалиден телефонен номер", когато се опитвам да потвърдя телефона си?
    Моля, първо се уверете, че въвеждате правилния телефонен номер и код на страната. Ако все още не е възможно да потвърдите телефона си, свържете се с нашия "Отдел за обслужване на клиенти".
    Полезна ли беше информацията? Да - Не
  7. Какво означава синята или бяла отметка до името на потребителя?
    Синя отметка на бял фон до името на потребителя: означава, че е потвърдил профила си чрез поне два от методите за потвърждение. Ако потребителят има бяла отметка на син фон до своето име: , това означава, че е потвърдил профила си със снимка и още един метод.
    Полезна ли беше информацията? Да - Не
  8. Защо трябва да добавям профил от социална мрежа, когато влизам в сайта/приложението?
    Не се безпокойте! Правим го в името на сигурността. Ако трябва да добавите профил от социална мрежа, причината е, че искаме да сме сигурни, че сте истинският собственик на профила. Необходимо е само да потвърдите отново информация, която вече сте свързали с профила си в миналото. Ако имате проблеми с това, се свържете с нашия "Отдел за обслужване на клиенти" и ще ви помогнем.
    Полезна ли беше информацията? Да - Не